Zonnetenten - Knikarm-terrasschem

Buitengewoon solide, compact en uiterst fraai van vormgeving. Dat is de Senza® , een terrasscherm van absolute topkwaliteit. Wanneer het scherm gesloten is, zijn alle beweegbare delen - inclusief het doek - keurig opgeborgen in een mooie cassette. Ook in gesloten toestand is uw scherm een sieraad aan uw gevel. Bovendien is uw doek beter beschermd tegen weersinvloeden.

De zeer sterke en stabiele knikarmen, die een vrije doorloop onder uw scherm garanderen, hebben een uitval van 150, 200, 250, 300 of 350 cm. De maximale breedte van de Senza® is 750 cm en gekoppeld zelfs 1500 cm! Om uw Senza® een persoonlijk tintje te geven en perfect af te stemmen op uw omgeving, kunt u een keuze maken 

uit onze grote collectie zonweringdoek. Vanzelfsprekend is ook dit zonweringdoek van een uitstekende kwaliteit. Behalve zonwerend is het materiaal vuil- en waterafstotend. Daarnaast beschermt het doek u tegen UV-straling en houdt het doek, afhankelijk van de doekkeuze, tot meer dan 90% van de zonnewarmte tegen. 


De knikarmen

 

De knikarmen zijn vervaardigd uit hoogwaardige aluminium profielen, en aluminium verbindingsstukken die gesmeed en gegoten zijn volgens een uniek procédé. Bovendien zijn deze voorzien van twee kabels en sterke veren. Alle bouten, moeren en assen zijn van roestvast staal. De uitval is traploos instelbaar naar 150, 200, 250, 300 of 350 cm.

De vormgeving

 

Met haar elegante vormgeving en perfecte afwerking is de Senza® een lust voor het oog. In de uitsparing in de zijkappen kan precies het logo worden geplaatst. Hierdoor zijn aan de buitenzijde geen schroeven of bouten zichtbaar

De techniek

 

De knikarmen zijn bevestigd op een stalen draagbuis, die op meerdere plaatsen aan de gevel bevestigd kan worden. Deze constructie zorgt ervoor dat het gewicht van het scherm goed verdeeld wordt, waardoor een optimale stabiliteit wordt verkregen.

De bediening

 

Standaard is de Senza® geschikt voor een soepel lopend windwerk en een slingerstang. Houdt u echter van gemak en comfort, dan kunt u kiezen voor een elektrisch bediend scherm. Het toppunt van luxe is een scherm uitgerust met een zon-/windmeter. Deze meter zorgt ervoor dat het scherm bij verschil- lende weersomstandigheden automatisch uitgaat of wordt ingetrokken. Natuurlijk behoort ook afstandsbediening tot de mogelijkheden.

De uitvoering

 

U kunt, naast de kleur en het dessin van het doek, de kleur kiezen van de cassette. Deze is onder meer verkrijgbaar in zilverkleur. Een speciale behandeling (anodiseren) zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur en glans van uw aluminium cassette behouden blijft ondanks weers- en tijdsinvloeden. U kunt ook kiezen voor een gemoffelde cassette in wit, crème of antraciet. Moffelen wil zeggen dat de kleur middels een speciaal verhittingsproces wordt aangebracht. Dit proces zorgt ervoor dat de laklaag aanzienlijk beter slag- en slijtvast is dan wanneer deze nat gelakt zou zijn. Bovendien is uw cassette op deze manier goed bestend tegen UV-licht en corrosie.